Affaldssortering af vores produkter

GEjSER er som CO2 neutral website, med til at fokusere på den grønne omstilling.

Vi har altid haft fokus på god forretning med grøn omstilling in mente. Det er noget vi har gjort længe, før grøn omstilling blev moderne, og nogle af de tiltag, vi har benyttet os af, ses ved at vi genbruger pap, sender pakker ud i genanvendelige papirsposer, returvarer pakkes ud og fordeles korrekt, så papæsker, batterier, jern, glas, plastik og elektronik fordeles og deponeres korrekt. Det pap vi ikke selv kan genbruge, presses og sendes videre. Pap er en yderst anvendelig råvare, der anvendes til emballage i ca. 90% af de varer, der dagligt transporteres. Derfor er det en vigtig del, der gives videre og kan bruges til andre produkter i fremtiden.

Det nyeste tiltag er, at vi har monteret 96 solceller på hovedkontoret - netop for at være en del af den grønne omstilling. Solcellerne kan producere 30% af vores elforbrug - og giver en årlig besparelse af CO2 udledning på ca. 10,3 tons.

Batterier

Batterier indeholder kemikalier og stoffer, der kan være skadelige for menneskers sundhed og for miljøet, hvis de ikke håndteres korrekt. Batterier er mærket med den overkrydsede skraldespand. Det symboliserer, at udtjente batterier ikke må bortskaffes sammen med usorteret eller sorteret husholdningsaffald, men skal indsamles særskilt.

Det er vigtigt, at du samler dine udtjente batterier og sætter dem i en pose på skraldespanden, så skraldemændene kan tage dem med og få dem bortskaffet korrekt eller tager dem med på genbrugspladsen så en genbrugsvejleder kan sortere dem korrekt. Er du en af de borger der har fået affaldssortering på din adresse, skal de bortskaffes i farligt affaldsboksen. På denne måde er du med til at sikre, at batterierne genanvendes i overensstemmelse med lovgivningen og ikke unødigt ender i naturen og dermed belaster miljøet.

Disse skal sorteres som farligt affald:

  • E-cigaretter med indbygget batteri
  • Eksterne batterier
  • Puffbars/ Engangs e-cigaretter

Den seneste og mest omfattende opdatering af TPD, kendt som TPD 2 (Tobacco Products Directive 2014/40/EU), blev vedtaget i 2014. Producenter, importører og butikker fik heldigvis tid til at få styr på alle regler, så loven var først gældende fra den 20. maj 2016. TPD 2 introducerede en række nye og strengere foranstaltninger for at regulere tobaksprodukter og udstyr som elektroniske cigaretter.

Det er værd at bemærke, at TPD 2 også indeholdt bestemmelser om e-cigaretter og e-væsker, som ikke tidligere var blevet reguleret på EU-niveau. Disse regler var en vigtig reaktion på den voksende popularitet af e-cigaretter og bekymringer om deres sikkerhed og indhold. Således trådte TPD 2 i kraft i maj 2016 og har siden været gældende som den vigtigste lovgivning vedrørende tobaksprodukter og e-cigaretter i EU-medlemsstaterne.

Vigtige elementer af TPD 2 inkluderer standardiserede cigaretpakninger, regulering af nikotinstyrken i e-væsker og øgede krav til mærkning og sporbarhed.

Vigtigt at notere sig er, at TPD er et direktiv og ikke en lov. Et direktiv er en retsakt, der fastsætter et mål, som EU-landene skal nå, men det er dog op til de enkelte lande at lave deres egne love for, hvordan man vil forsøge at opnå disse mål, og derfor kan man opleve, at lovene differentierer i de forskellige EU-medlemslande.

Alt hvad der vedrører TPD gælder både for fysiske butikker, og online webshops.

Coils og metaltanke

En coil, eller en brænder er lavet af små metaltråde, som i de fleste tilfælde består af en legering af jern, krom og aluminium. En coil, eller en brænder kan i mere sjældne tilfælde være lavet af blandt andet nikkel, titanium eller rustfrit stål.

Det er vigtigt at du sorterer dine udtjente coils, eller brændere og aflevere den på din genbrugsplads i metal. Er du en af de borger der har fået affaldssortering på din adresse, skal de bortskaffes i metalaffalds containeren. På denne måde er du med til at sikre, at metal genanvendes i overensstemmelse med lovgivningen og ikke unødigt ender i naturen og dermed belaster miljøet.

Det kan desuden give problemer, hvis metalaffaldet havner sammen med restaffaldet til forbrænding, fordi det smelter fast i anlæggene.

Disse skal sorteres som metalaffald:

  • Coils
  • Metaltanke

Pods, plastiktanke, flasker og bobleplast fra vores papirsposer

En dansk husstand smider i gennemsnit 50 kg plast ud. Plast er lavet af Olie, og produkter af en ny plast kræver meget energi, som kan spares, når vi genanvender plastaffald. For hvert 1 kg plastaffald, som genanvendes frem for at blive sendt til forbrænding, spare vi ifølge Miljøstyrelsen energi svarende til en gennemsnitlig husstands standby-forbrug til alle elektriske apparater i 14 dage.

Det er vigtigt at du sorterer dine udtjente pods, plastik tanke, flasker og bobleplast fra vores papirsposer og aflevere den på din genbrugsplads i plast. Er du en af de borger der har fået affaldssortering på din adresse, skal de bortskaffes i plastaffald containeren. På denne måde er du med til at sikre, at plastik genanvendes i overensstemmelse med lovgivningen og ikke unødigt ender i naturen og dermed belaster miljøet.

Disse skal sorteres som plastikaffald:

  • Pods
  • Tanke af plastik
  • Flasker
  • Bobleplast fra vores papirsposer

Glas

Glas er et af de materialer, vi har en lang tradition for at genbruge og genanvende i Danmark. Flasker med pant er selvfølgelig bedst af aflevere i supermarkedet, men andre glas og flasker af glas skal i glasbeholderen. Når beholderen tømmes, køres glas og flasker til et glasværk, hvor glasset sorteres i farver, vaskes og smeltes om. Porcelæn må ikke komme i glascontaineren, da det ødelægger glasproduktionen.

Det er vigtigt at du sorterer dit glas og aflevere den på din genbrugsplads i glascontaineren. Er du en af de borger der har fået affaldssortering på din adresse, skal de bortskaffes i glascontaineren. På denne måde er du med til at sikre, at glas genanvendes i overensstemmelse med lovgivningen og ikke unødigt ender i naturen og dermed belaster miljøet.

Disse skal sorteres som glasaffald:

  • Glas

Papir og pap

Vidste du, at papir kan genanvendes helt op til 10 gange? Hver husstand producerer ifølge Dansk Affaldsforening i gennemsnit 51 kg papiraffald om året. Når papir genanvendes, sparer det både træ, vand, CO2 og kemikalier. For at papiret kan genanvendes, er det vigtigt, at det kun er rent og tørt papir, der bliver sorteret.

Pap kan bruges igen og igen. Derfor giver det god mening at sortere skotøjsæsker, køkkenruller, cornflakes pakker, pappet fra pakkeposten osv. Vær opmærksom på, at pap fra pizzabakker og pap, som er blevet snavset eller vådt, skal sorteres som restaffald, da pappet skal være rent og tørt for at kunne genanvendes.

Det er vigtigt at du sorterer dit papir og pap og aflevere den på din genbrugsplads i papir og pap. Er du en af de borger der har fået affaldssortering på din adresse, skal de bortskaffes i papir og pap containeren. På denne måde er du med til at sikre, at papir og pap genanvendes i overensstemmelse med lovgivningen og ikke unødigt ender i naturen og dermed belaster miljøet.

Disse skal sorteres som papir og papaffald:

  • Papir fra vores papirsposer, både butik og online
  • Papkasser både fra vores lager og kasser fra e-cigaretter
  • Brugervejledninger

Er du stadig i tvivl om hvordan du skal sortere et produkt, kan du med fordel tage produktet med på genbrugsstationen, hvor en genbrugsvejleder kan hjælpe og vejlede, så affaldet bliver sorteret korrekt.

Giv et kald

+45 26 22 07 07

Åbningstider

Hverdage 08-22 & Weekend 09-15

Fandt ikke hvad du ledte efter?

Har du brug for hjælp eller mangler du hurtig svar på dit spørgsmål, så kontakt os endelig - Vores rare kundeservice er altid glade for at hjælpe!