Batterisikkerhed

E-cigaretter med internt batteri

Batterisikkerhed er en meget vigtig del af e-cigaretter. Specielt når man har med større modeller at gøre. Så længe vi kigger på e-cigaretter med indbygget batteri er der ikke noget at bekymre sig om, da produktet så er lavet og beregnet til at bruge netop dette batteri. Det er dog et Lithium-ion batteri, og det holder derfor ikke evigt, da det bliver rimelig hårdt belastet. En forventet levetid på disse Lithium batterier er omkring 200-300 opladninger hvorefter de vil få en kortere holdbarhed per opladning.

Sådan passer du på dit batteri

Der er nogle helt almindelig tommelfingerregler, som gør sig gældende ved alle produkter:

-          Brug altid den oplader, som følger med dit produk.

-          Oplad altid dine batterier på en jævn og stabil overflade (et bord el. lign.)

-          Vi anbefaler at oplade sine separate batterier i en ekstern oplader

-          Sluk eller lås dit batteri, når det ikke er i brug.

-          Sørg for, at dit batteri er i ordentlig, rengjort, stand (rens, hvis det trænger)

-          Sørg for at batteri wrappen (plastik omkring batteri) er helt intakt, uden skrammer eller ridser

-          Opbevar altid dine løse batterier i et batteri case/etui eller anden beskyttelse

Huskeregel nr. 1 er: ALTID husk at slukke eller låse dit batteri når du lægger det i lommen eller en taske, da der er risiko for, at knappen kan blive aktiveret, uden du opdager det, før det er for sent. Hvis dette sker, risikerer du, at batteriet bliver så varmt, at det smelter og cellerne bliver ødelagt, for ikke at tale om mulig skade på ting og tøj, som det overophedede batteri kan forårsage.

GEjSER anbefaler af sikkerhedsmæssige årsager ALTID, at du anvender et batteri-etui eller anden beskyttelse, når batteriet ikke sidder i MOD’et eller i en oplader. Uden opbevarings beskyttelse, er polerne blottet og hvis et stykke metal (halskæde, nøgler el. lign.) rammer begge poler, skabes et kredsløb. Hvis dette skulle ske, er risikoen for en eksplosion stor!

Hvis du har et batteri, som er meget forslået eller deformt, anbefaler vi, at du køber et nyt batteri, da cellerne kan være beskadiget. Dette kan resultere i, at batteriet ikke oplades rigtigt og derefter bliver meget varmt.

Undgå disse ting

Der er også en række ting, som du skal undgå, for at passe bedst muligt på dit batteri:

-          Undgå direkte sollys, for høj varme, kulde og kontakt med vand

-          Bruge beskadiget batterier

-          Bruge forskellige batterier i mods med 2 el. flere batterier

MODs med 1 eksternt batteri

Der findes en del MODs med 1 eksternt batteri. Altså et batteri man kan tage ud og skifte. Der er både fordele og ulemper ved disse modeller, som vi dog ikke vil komme nærmere ind på her. De fleste af disse modeller bruger et batteri der hedder 18650. Disse batterier skal være af typen High-Drain, og som minimun kan klare 15 A i konstant afladning. Hvis man er nørdet, kan man hurtigt se at disse batterier virkelig kan levere meget strøm, og netop af den grund kan de blive farlige, hvis ikke man behandler dem rigtigt.

De fleste e-cigaretter med 1 eksternt batteri har en USB-indgang, som også kan lade batteriet op. Dette er en mulighed, men bestemt ikke en optimal løsning. Problemet ligger i, at der ikke er noget særligt godt lademodul i disse produkter, og man risikerer derfor at batteriet ikke holder særligt længe, da det simpelthen ikke bliver ladet ordentligt op.

Man bør derfor foretrække en separat batterilader, der er lavet til at lade lige netop disse batterier op. Som udgangspunkt kan man lade batterierne op med maksimum 1C. Dette betyder maksimum 1 gange batteriets kapacitet i timen. Altså hvis man har et batteri på 2500 mAh, må man maksimum lade dette batteri med 2500 mA (2,5A). Dog forlænger det levetiden på batteriet at blive ladet med en lavere styrke. Vi anbefaler derfor, at man lader sine batteri med 500 mA (0,5A) for at få dem til at holde længst muligt.

MODs med 2 eller flere eksterne batterier

Der findes også en lang række MODs med 2 eller flere eksterne batterier. På disse modeller er batterisikkerhed ekstra vigtigt! Hvis begge batterier ikke har lige meget strøm på, kan det ene batteri blive overbelastet og derved begynde at udlufte, hvilket kan forårsage en eksplosion. Dette kan nemt undgås hvis bare man overholder nogle simple forholdsregler.

Når man har et MOD med 2 eller flere batterier skal batterierne altid være sammen, altså man parrer 2 batterier sammen når de er helt nye, og derefter skal de altid lades op sammen og aflades sammen. Man bør mærke alle sine par, så man har styr på, hvilke der hører sammen. Hvis et batteri går i stykker skal begge batterier i det par udskiftes til helt nye batterier, som bliver det nye par. Det samme gælder, hvis der er tale om 3 eller 4 parrede batterier. Måden man parrer batterier sammen er meget simpel. Tag de helt nye batterier, pak dem ud, og lad dem alle op sammen i samme lader, på samme tid.

Derudover må man ALDRIG lade batterierne op mens de sidder i MOD’et, da chippen til opladning ikke kan kontrollere at alle batterierne er ladet rigtigt og ordenligt op, og derfor kan der forekomme forskelle på styrken, som i værste fald kan forårsage en eksplosion. For at være på den sikre side, skal disse batterier altid oplades i en separat batterilader med plads til alle batterierne på samme tid!

Hvis man bruger et MOD med 3 batterier og det éne af de 3 batterier går i stykker efter nogen tid, så kan de resterende 2 batterier stadig bruges sammen i et MOD til 2 batterier. Dette kan lade sig gøre, da dissse batterier stadig er parrede og har haft samme opladning og afladning i deres levetid. Det samme gør sig gældende, hvis man har et MOD med 2 batterier, og det ene går i stykker, så kan det sidste batteri stadig bruges i et MOD, der kun skal bruge ét batteri.

Batteri wrap

Rundt om alle batterier sidder der et tyndt wrap. Dette wrap er et plastikovertræk, der beskytter batteriet fra at kortslutte. Hvis dette wrap bliver beskadiget, i form af huller eller ridser, er det meget vigtigt, at man skifter det ud. Det er forholdsvis simpelt at skifte, og noget enhver kan finde ud af.

Man starter med at pille det gamle wrap af. I toppen sidder der enten en lille sort eller en lille hvid ring. Denne ring skal man genbruge, så den må ikke smides ud sammen med det gamle wrap. Derefter skal man tage sit nye stykke wrap, og sætte rundt om batteriet. Man skal så sørge for at batteriet sidder nogenlunde i midten af wrappet. Derefter sætter man den sorte eller hvide ring på plads fra toppen. Derefter skal man bruge en hårtørrer eller en varmepistol til at varme batteriet op. På den måde krymper wrappen, og sætter sig helt tæt til batteriet. Pas på ikke at give den for meget varme, da wrappen så vil smelte.

Batterier i mekanisk MODs

Hvis du bruger mekaniske MODs er det super vigtigt, at du kender alt til ohms lov, og altid undersøger, hvad dine batterier kan holde til. De fleste batterier kan holde til omkring 20 A, og det er så vigtigt, at man ikke belaster dem mere end dette, da de ellers vil kunne eksplodere.

Giv et kald

+45 26 22 07 07

Åbningstider

Hverdage 08-22 & Weekend 09-15

Fandt ikke hvad du ledte efter?

Har du brug for hjælp eller mangler du hurtig svar på dit spørgsmål, så kontakt os endelig - Vores rare kundeservice er altid glade for at hjælpe!